Köp

Att köpa bostad är ett stor affär och det är mycket att tänka på. Här kommer en kort guide hur vi arbetar och vad du bör beakta före, under och efter köpet. För mer information kontakta Mäklarfirman Liv & Rum.

1

Kontrakt

När säljare och köpare är överens är det dag att skriva köpeavtal. Det är först när köpeavtalet är underskrivet som köpet är bindande. Kontrollera alltid med din bank att lånelöftet gäller för den specifika bostaden innan du skriver på avtalet.

2

Handpenning

Det vanliga är att man betalar en handpenning på 10% oftast en vecka efter att avtalet skrivits. Finns svävarvillkor t.ex. godkänt medlemskap i bostadsrättsföreningen och  besiktning betalas handpenningen till mäklarens klientmedelskonto och när alla villkor är uppfyllda betalas handpenningen till säljaren. Resten av köpesumman betalas på tillträdesdagen.

Fastighetsförmedling

Alltid kunden i fokus

Att köpa eller sälja bostad är en av livets största affärer. Med erfarenhet, stort engagemang och mycket god lokalkännedom ger våra fastighetsmäklare dig en personlig vägledning genom processen.

https://app.weply.chat/#!/widget/5055