Under försäljning

När  du ska sälja din bostad är det mycket att tänka på. Här kommer en kort guide med hur vi arbetar och vad du bör tänka på före, under och efter försäljningen. För mer information kontakta vårt kontor.

1

Visning

Nu börjar visningarna. Visningar kan genomföras på många olika sätt. Öppen visning utan föranmälan, enskilda visningar och föranmälda visningar. Fördelen med föranmälda visningar och enskilda visningar är att det ger oss möjlighet att stämma av med intressenterna innan visningen så att de är väl förberedda och köpklara. Av erfarenhet vet vi hur viktigt det är för våra intressenter att det finns tid för det enskilda samtalet. Efter visningen hör vi av oss till er. Självfallet följer vi upp alla intressenter. Trygghet och hög servicenivå är grunden för bra affär.

2

Budgivning och förhandling

Säljare bestämmer förutsättningarna för hur budgivningen ska gå till och mäklaren ska tydligt  framför detta till spekulanterna. Mäklare ska redovisa alla bud ska till säljare. Budgivning kan ske på olika sätt. Vid en öppen budgivning lämnar spekulanterna sina bud till mäklaren, som löpande redovisar buden till säljaren och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att lägga nya bud. Vid en sluten budgivning får spekulanterna en viss tid på sig att lämna sina bud, vanligtvis skriftligt. Mäklaren redovisar buden för säljaren. Den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud.

Vi kontrollerar alltid att kunden är köpklar (lånelöfte eller annan finansiering) när bud lämnas. Mäklare sköter förhandlingen mellan köpare och spekulanter, det är säljaren som beslutar när objektet ska säljas. När säljare ock köpare är överens är det dags för kontraktsskrivning.

3

Kontraktskrivning och handpenning

Avtalet mailas över i god tid innan kontraktsskrivning tillsammans med annan information som är viktigt att ta del av innan ni skriver under avtalet. Vid kontraktsskrivningen träffas vi på vårt kontor för genomgång av överlåtelseavtal/köpeavtal och stämmer av att alla är överens. När avtalet är underskrivet ska handpenningen betalas in enligt avtal. Utbetalning av handpenning sker när alla villkor är uppfyllda.

Fastighetsförmedling

Alltid kunden i fokus

Att köpa eller sälja bostad är en av livets största affärer. Med erfarenhet, stort engagemang och mycket god lokalkännedom ger våra fastighetsmäklare dig en personlig vägledning genom processen.

https://app.weply.chat/#!/widget/5055